tisdag 26 juli 2011

143 Telegram från Monchichi till Plums och Plask

Plums led av hemlängtan. Han kände att han ville hem till Stugan och han ville lufsa ner till sjön och fiska. Plask kom med ett telegram i tassen och visade Plums att Monchichi hade skrivit att hon hade en överraskning till honom och de andra nallarna i nallekören. Plums blev fuktig i ögonen av glädje och brummade att han brydde sig mest om att träffa Monchichi. Plask brummade då att överraskningar alltid är spännande och han ville gärna veta vad det var för något. Tangonallen kom och berättade att de skulle stanna en dag i New York på hemresan. Då mulnade Plums´ uppsyn men alla de andra nallarna blev jätteglada över det förslaget. Det blev ett fasligt brummande. Följande morgon skulle de åka buss till flygplatsen för att åka till New York. Plums och Plask kontrollerade sina pass och var mycket förtjusta över alla stämplarna de fått vid ankomsten till Buenos Aires. Sedan tittade Plums i badrummet efter sin tandborste och till sin förskräckelse såg han då på den, att en liten skorpion satt och tuggade i sig den. Genast tog han tandborsten till vattenkranen och spolade på det högsta han kunde. Sllrp där åkte skorpionen ner i avloppet och Plums tittade på tandborsten som nu var illa åtgången. Det var lika bra att slänga tandborsten nu och ta fram den extra nya tandborsten som han köpt strax innan han åkte. 
När Plums tittade i sin ryggsäck så fick han till sin förskräckelse se en liten näsbjörn där. Genast tog han fram den och brummade strängt till den att den visst inte fick följa med till USA. Näsbjörnsungen hade hoppats att kunna lirka sig in till NewYork. Nu ringde Plums omedelbart till Näsbjörnsfamiljen Näs där de alla var oroliga och letade efter sin unge. Sådan tur att Plums´ mobil fungerade i Argentina. Efter en kort stund krafsade det på fönstret och utanför stod familjen Näs och ville genast ha tillbaka sin unge.
Plums öppnade fönstret och familjen Näs var beredda med luftballongen bakom ett slottstorn. De klättrade med sina sylvassa tår fram till fönstret och tog ungen med sig till luftballongen. Plums och Plask vinkade till näsbjörnsfamiljen när de seglade iväg genom luften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar