måndag 18 juli 2011

127 Flygvärdinnorna berättar om grizzlybjörnar.

Det gick lugnt och smidigt för nallarna att gå ut från brummaskinen och ingen av dem glömde något i den heller. De följde markvärdinnan storögda till nästa plan och sedan lufsade de en i taget uppför landgången till nästa brummaskin. Alla hälsades på av flygvärdinnorna som käckt sade "Hola" till dem. En del nallar svarade snällt Hola men andra tittade bara efter sitt nummer där de skulle sitta. De visste att den här resan skulle bli längre än förra resan och att de skulle landa mycket sent på natten i Buenos Aires. Nu satt i allafall alla nallar på sina platser, några gäspade redan stort men några var pigga och tittade ut genom de små fönstren  och väntade ivrigt på att brummaskinen skulle starta. Den startade och rullade snabbt fram över startplattan och så var de uppe i luften igen och snart syntes ingenting av New York nedanför dem ty de hade kommit in i ett molntäcke. Plums frös lite grand, men genast kom flygvärdinnan med ett skönt och varmt täcke så Plums somnade nästan med en gång. Snart hördes djupa snarkningar av alla nallarna som sov djupt och drömlöst. De blev mycket förvånade när de flera timmar senare väcktes av flygvärdinnorna som på spanska hälsade dem välkomna till Buenos Aires. "Hur ska vi klara oss?" undrade Plums ängsligt till Plask. Plask svarade lugnt att det säkert skulle gå bra och Musiknallen och Tangonallen brummade på spanska till flygvärdinnorna som genast svarade på spanska. Deras vandrarhem
låg utanför staden och var beläget i ett slott som låg nära en stor skog där många grizzlybjörnar bodde. Flygvärdinnorna varnade nu Musiknallen och Tangonallen för grizzlybjörnarnas farlighet och att de skulle ta väl vara på sig. Äntligen blev det dags att gå nerför landgången och visa passen. Opredo var där och vinkade glatt till dem, han hade hyrt en buss som skulle föra dem till vandrarhemmet.
Vilken rolig buss! Den var blå och vit precis som argentinska flaggan. Chauffören satt på den högra sidan av bussen inte vänstra som hemma. Nu körde bussen iväg med dem. Radiomusiken som strömmade ut i bussen lät vildare och intensivare. Vad spännande det här var. Bussen körde iväg snabbt och bromsade tvärt då och då. Framför dem i en glänta dök plötsligt ett väldigt slott upp. Det var bestämt ett sagoslott med sina tinnar och torn. Bussen stannade, de var framme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar