lördag 23 juli 2011

136 Körsångtävlingen i Buenos Aires

Tangonallen hälsade på de argentinska nallarna. De gick gemensamt in i konserthuset med dem. Därinne sorlade det av alla möjliga olika sorters brummanden och orkestern som satt i orkesterdiket prövade sina olika instrument. Salen de kommit in i tycktes dem enorm. Välvda tak och vackra kristallkronor vartän de såg. Ljusblåa väggar förstärkte stämningen i salen. Nallarna var uppdelade i olika sorters grupper. Där fanns svarta nallar, bruna nallar, vita nallar och gula nallar. Däremot såg de inga näsbjörnar. Tangonallen frågade viskande varför de inte var inbjudna. Nalleförbundets ordförande viskade tillbaka att näsbjörnar inte ansågs vara likvärdiga de andra nallarna. Plums tyckte att det var orättvist att se på näsbjörnarna på det sättet men han hade inte möjlighet att ingripa för deras del just nu. Tangonallen gick nu fram på podiet och presenterade dem som Stugnallarna. Alla nallar hemifrån bodde ju inte i stugor men som grupp kanske det inte var så dumt ändå att bli presenterad som Stugnalle. Musiknallen höjde taktpinnen och nallarna ställde upp sig i sina olika stämmor. En låg ton hördes, sedan klämde de i med björnsången och nallesången och flera folksånger. Det var roligt att just de fått börja med sångerna. Juryn som skulle bedöma dem satt några bänkrader i från dem och såg viktiga ut. De bruna björnarnas sånger gick det inte så bra för, då flera av dem hade glömt sina texter. Bäst gick det för de svarta björnarna då de hade mycket klämmiga sånger och de hade också ett självsäkert uppträdande.
Efter alla nallars sång kom det upp en liten näsbjörnsgrupp som insisterade att de också skulle få framföra åtminstone två sånger. Efter en del brummanden och muttranden fick de gehör för sin sak.
De både sjöng spelade näsflöjt och dansade under sitt uppträdande. Efteråt satte de sig för sig själva och såg mycket nöjda ut. Plums och Plask tyckte att det var mycket bra att näsbjörnarna inte funnit sig i att bli undanskuffade utan uppträtt. Sedan blev det paus och otålig väntan på juryns utslag vilken nallegrupp som varit bäst. Äntligen kom resultatet. Stugnallarna vann! De var helt oförberedda på ett sådant resultat. Åh vad lyckliga de blev. De skuttade, brummade och dansade. Nu blev de ombedda att komma upp på scenen en gång till och sjunga sina sånger. Plums sände en tanke till Monchichi och hoppades att hon skulle få reda på att de vunnit i körsångtävlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar