fredag 18 mars 2011

Nallesagor för alla 23 Nallarna Svarto och Svartbjörn sår tomatfrön i drivbänk

Tidigt på morgonen vaknade alla nallarna och efter frukosten tyckte Blåglittrande nallen att det var dags att så tomater. Svarto undrade försiktigt om de visste vilka tomater de skulle odla. Blåglittrande nallen hade erfarenhet från tidigare år så han berättade att en sort som heter Dansk export skulle ge rik skörd. Ett tomt drivhus utanför kojan skulle bli lagom för den första sådden. Snövitnallen hämtade en skottkärra fylld med såjord. Efter att ha hällt ut ett lager lecakulor i botten, hälldes såjorden ovanpå. De vattnade den lagom mycket och sedan öppnade de fröpåsarna och placerade frön i ett tiotal krukor. Svartbjörn ville gärna så cocktailtomater också så då gjorde han det. Sedan fotograferade Snövit drivbänken så att de visste att det var deras tomater. "Kan man så smultron? undrade Svarto. Blåglittrande nallen tog fram smultronpåsen och visade dem hur små fröna var. Han fuktade jorden och sedan fick Svarto ströa ut smultronfröna ovanpå jorden. Sedan blev det dags för hemfärd för dem alla. Nalle Snövit gjorde sällskap med Svarto och Svartbjörn och nallarna vinkade innan de lämnade Blåglittrande nallen och drivbänkarna. Nu måste de komma igen då och då och sköta om sådden där. Snart var Svartbjörn och Svarto hemma och Snövit vinkade med tassen till dem innan hon lufsade hem till skogen.
Vad var det som stod utanför kojan? Det var en jättestor honungsburk, den var så stor att Svartbjörn fick hämta skottkärran för att köra den till jordkällaren. Bestämt var det ett meddelande fastsatt på burken också. Så här stod det på meddelandet:
Förlåt för att jag ramlade i eran honungsburk! Jag ska aldrig mera göra det. Varma hälsningar från Honungsbjörnen!

De blev mycket förvånade över meddelandet men sedan blev de glada också. "Nu har vi honung jättelänge"  utbrast båda nallarna på en gång. "Vi kan göra honungskakor men förstås vi har inga ägg". "Kanske ska vi skaffa oss höns" sade Svartbjörn drömmande." Nej det är lättare att åka och köpa ägg istället" sade Svarto som var mera praktisk av sig. "Tänk om vi åker på utflykt och sedan kommer räven hit och tar både hönsen och äggen" fortsatte han. "min björnoped är snabb och bra och den laddas ju varje dag av solcellsbatterierna här"! Svartbjörn tittade intresserat på björnopeden som dessutom hade en sidovagn som man kunde koppla till den. "När köpte du den?" frågade han. Svarto svarade att han sett ett anslag om den i Granby.

1 kommentar:

  1. Oj, jag har också en sån cykel + en till med en större pakethållare!

    SvaraRadera