onsdag 16 mars 2011

Nallesagor för alla 19 Svarto och Svartbjörn hälsar på Nalleflickan

Följande morgon var det lite dimmigt när Svarto och Svartbjörn vaknade, "vi hälsar på Nalleflickan" föreslog Svartbjörn. "Ja, men då måste jag ringa henne och fråga om det passar" svarade Svarto. Han tog upp sin mobil och ringde henne. Joo, det gick bra om de kom och hälsade på en stund. På eftermiddagen skulle Nalleflickan hälsa på sin syster Esmeralda som bodde i byn Tallkotten. Svarto och Svartbjörn skyndade sig iväg till sjön för att därifrån gå och hälsa på Nalleflickan. De hade sett hennes stuga på bild och trodde att de säkert skulle hitta dit, ty Nalleflickan hade ju pekat åt vilket håll de skulle gå för att komma till hennes lilla stuga. "Ska vi ha med oss någonting?" undrade Svarto. "Vi tar en grillad fisk, jag hämtar den från jordkällaren" brummade Svartbjörn. Sedan lufsade de iväg, dimman hade lättat och luften kändes hög och klar. Solens strålar värmde mer och mer. Nu var de nere vid sjön och alldeles bredvid sjön såg de fyra olika vägar. Svarto försökte nu komma ihåg vilken väg de skulle gå på för att komma till Nalleflickans stuga. Var det rakt fram eller skulle de gå till höger, det var inte längre så lätt att komma ihåg. Vilken tur att han tog mobilen med sig. Han ringde Nalleflickan igen och frågade om vägen. Då brummade hon att hon skulle komma ner till sjön och hämta dem så att de inte i onödan gick fel. De satte sig vid sjön och väntade. De tittade på sjön och såg hur vågorna slog mot stranden, då och då hoppade en liten fisk upp men den hoppade fort ner igen. Tänk idag blåste det inte alls och allt kändes bara skönt. Nu kom Nalleflickan lufsande och brummade glatt mot dem. De reste sig upp och lufsade snabbt efter henne in på den högra vägen som ledde till hennes stuga. Åh, så trevligt det såg ut när de kom in på hennes tomt. En hängmatta hängde mellan två träd och framför stugan hade Nalleflickan dukat upp saft i en stor tillbringare och tre muggar. Nalleflickan bjöd in dem i sin lilla stuga. Allt var mycket smått där inne, utom sängen som var stor och nästan fyllde upp hela stugan. I hörnet av stugan fanns det en liten vedspis och i taket hängde en solcellslampa, eftersom  taket bestod av solcellspaneler. På en låg hylla syntes några böcker med fina färger och på träväggarna hade Nalleflickan vackra bonader. Svarto och Svartbjörn tyckte att det verkade mycket trivsamt och det sade de också till Nalleflickan som blev glad över berömmet. Hon tog med sig ett stort fat med kex som
hon satte ner på det runda bordet. Runt omkring dem växte det syrenbuskar men det var för tidigt på året än för dem att blomma. "Ni får komma tillbaka då och hälsa på" sade Nalleflickan" för syrener doftar så gott". "Det gör vi gärna" svarade Svarto. "Ligger byn Tallkotten långt härifrån? frågade Svartbjörn. "Jaa, det tar ett par timmar att lufsa dit", svarade Nalleflickan. "Jag har inte träffat Esmeralda i år, så det ska bli roligt att ses".
brummade Nalleflickan. "Får vi ligga i hängmattan?" frågade Svartbjörn. "Ja, men bara en i taget" brummade Nalleflickan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar