torsdag 17 mars 2011

Nallesagor för alla 21 Vem har varit i kojan när vi var borta?

När Svarto, Svartbjörn och Snövit kom tillbaka till kojan så såg de till sin förskräckelse att någon varit där. Dörren till kojan stod och slog som om ingen stängt den och låst den, Hänglåset var uppbrutet och låg på grusgången nedanför. Svarto tog upp sin mobil och ringde omedelbart till nallarnas polisbyrå och anmälde inbrottet. Det dröjde inte länge förrän nallepolisen kom och han gick genast ini kojan och letade efter tassavtryck. Dem fann han nästan med en gång och han fotograferade dem och sedan fann han också inbrottstjuven. Det var en liten nalle som nästan hade drunknat i honungsburken! Han hade blivit så frestad att smaka lite honung, så han hade böjt sig ner i den och ramlade i honungen då. Nallepolisen sade att honungstjuven blev jätteglad över att bli räddad från att drunkna i honung. Han erbjöd sig genast att betala för all honung. Dörren hade stått öppen när han kom sade han. Svarto och Svartbjörn tittade på varandra, kanske hade någon av dem glömt att låsa kojdörren innan de gick. Det var möjligt, för honungsbjörnen var för liten för att kunna låsa med det stora hänglåset. Svarto sade det till polisen och polisen han tog ut honungsbjörnen från kojan och tog med sig honom ner till sjön. Där fick honungsbjörnen tvätta sig ren från all honung. Han sade att för hans del så skulle han hädanefter låta bli all honung som inte var hans egen.
Nallepolisen hade fått meddelande på sin polisradio om en stulen båt, så han gick ut på bryggan för att titta på platsen där båten hade legat. Svarto och Svartbjörn fick sätta på vedspisen för att värma vatten och skura kojan som nu hade blivit ganska kladdig efter honungsnallen." Tur att han inte kladdade ner våra sovfällar" brummade Svartbjörn. "Vad det händer mycket här, jag har då aldrig träffat någon polisnalle tidigare" brummade Snövit.

"Neej, det har inte vi heller", sade Svarto. "jag undrar om de är många polisnallar här" muttrade han sedan för sig själv. Nu kokade vattnet på spisen och nallarna hjälptes åt med att hälla ner det i en hink. Sedan hämtade de en borste och började skura det lilla träbordet som honungen stått på. Den röd och vit rutiga duken som legat ovanpå var alldeles nedkletad med honung. Det gick fort att tvätta den. Svartbjörn hängde upp den på tvättstrecket utanför kojan. Sedan doftade det fräscht i kojan igen. Honungsburken var nu bara halvfylld men den skulle ändå räcka till många pannkakor härefter. Snövit undrade om de inte skulle skaffa sig höns, så att de också skulle få färska ägg varje dag. Det var en bra idé tyckte Svarto och Svartbjörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar