tisdag 29 mars 2011

34 Svartbjörn och Svarto kontaktar Trolle

Svarto och Svartbjörn drog en suck av lättnad när Björnligan försvann. "Så skönt att vi blev av med dem nu" utbrast de. Varghannen pustade också ut och berättade för dem att han hade beställt ylande av vargar på avstånd för att skrämma Björnligan. "Nu bekymrar vi oss inte om dem mera," brummade Svarto. Svartbjörn berättade för Svarto om de senaste mailen på Nalleposten och både Svarto och Svartbjörn lufsade ini i kojan för att skriva till Trolle och föreslå honom att komma och göra en ny trolleriföreställning. Vargarna passade på att under tiden springa till sjön för att bada och fiska. Svartbjörn kopplade upp sig på nätet och fann nästan med en gång Trolles nätadress. Han skrev och föreslog Trolle att ta kontakt med dem då de fått förfrågan av sina vänner i Granby om nya trolleriföreställningar. Svartbjörn skrev också att han hoppades att Trolle skulle svara snart.
Därefter gick Svartbjörn och Svarto ut för att se till sina odlingar och tänk de hade redan grott under den varma sköna fiberduken. Snabbt lade Svarto på fiberduken igen, så att det fortfarande skulle kännas varmt och skönt för fröna att växa och utvecklas vidare." Kanske vi ska ha saft och kakförsäljning också?" funderade Svartbjörn och Svarto nickade instämmande. "Då är det nog lika bra att vi sätter igång och bakar med en gång " brummade han. "Ja men var ska vi ha kakorna fram till trolleriföreställningen, vår frysbox är inte så stor" sade Svarto. "Kanske ska vi baka kex som håller bättre än kakor" svarade Svartbjörn. "Då gör vi de läckra nallekexen som vi åt i Granby" utbrast Svartbjörn. De hörde ett pling från datorn och förstod att ett meddelande hade kommit. Det var Trolle som skrev att han gärna kom och gav en ny föreställning. Hans goda vän Nalleflickan skulle också komma med. Det hade nallarna ingenting emot. Nu gällde det att de själva skrev en inbjudan på nätet på Nalleposten och bjöd in alla nallar i Granby till trolleriföreställningen. Det blev förstås lite brummanden fram och tillbaka tills de hittat de rätta formuleringarna men till sist blev de nöjda med inbjudan. Så här skrev de:
Alla nallar stora som små nu till till Svarto och Svartbjörn lufsa få
för att se Trollenallen trolla fram och bak kanske inte blir allt samma sak
Välkomna på fredag klockan två och då ska ni också få saft och kex.
Nu var Svarto och Svartbjörn nöjda med annonsen och de skyndade sig också att skriva till Trolle för att bekräfta dagen. Genast fick de ett jakande svar av Trolle och nu blev det dags att baka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar