torsdag 21 april 2011

54 Vaktvargen berättar om järven

"Ni förstår när ni åkte iväg igår så gick jag runt på tomten och spanade på spår. Plötsligt fick jag syn på några konstiga spår, de påminde om era spår men var ändå annorlunda". Från ett träd ovanför mig hörde jag ett väsande. Jag höjde blicken uppåt och såg då till min förvåning ett mindre djur som tittade ner på mig och väste och fräste hela tiden." Plask muttrade för sig själv "du måste ha sett en järv." Vaktvargen såg fundersam ut, han hade inte träffat så många järvar och han var inte heller alldeles säker på att det var en järv som han sett. I alla fall hade han för säkerhets skull kallat hit Vargförbundet för att de skulle utreda om det var järv som vandrade omkring på tomten. Plask och Plums tyckte att det var ett riktigt bra förslag och dessutom blev de glada åt att de också fick en förklaring varför det fanns så många vargar på tomten. Till slut samlades alla vargarna i en hörna av tomten och där enades de om att det verkligen var järv som de hade sett. Plask och Plums kom överrens om att de måste var mycket försiktiga i fortsättningen för ingen av dem ville ju råka illa ut. Vaktvargen föreslog att de skulle kontakta Järvförbundet och höra om deras syn på saken.
Plask var fundersam, han undrade om Järvförbundet läste Nalleposten...Kanske fanns det en motsvarande tidning för järvar. Järvposten, ja han skulle pröva om det fanns någon sådan tidning. Hursomhelst måste ju nallarna inleda förhandlingar med järvarna så att de inte riskerade otrevligheter. Plask funderade mycket på hur han skulle skriva brevet till järvarna men till slut så kom han på det. Så här blev det "Bästa Järv, vi är nallar som tycker om att lufsa i skogen och vi bor i en liten röd stuga i skogen. Självfallet får järvarna också vara i skogen men ni får inte anfalla oss. med vänliga hälsningar Plask och Plums Svartbjörn.
Själv var Plask jättenöjd med sitt brev och nu hoppades han att han snart skulle få ett svar på sitt brev i Järvposten. Tur att järvarna också hade dator, annars hade det varit svårt att komma i kontakt med dem. Vaktvargen hade fotograferat järven när han hoppat ner från trädet och just skulle smita ini skogen. Trolle kom lufsande och tvärstannade när han såg så många vargar på en gång. Han fick också höra berättelsen om järven. Då ville inte Trolle stanna kvar hos dem längre. "Snälla Trolle, Plask har skrivit till Järvposten och det kommer säkert svar när som helst" brummade Plums. "Järv har jag en väldig respekt för, jag vill inte bli smörgåsmat åt dem, brummade Trolle till svar". Sedan vinkade han till Plask och Plums och lufsade ner till sin björnokopter för att flyga hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar