fredag 1 april 2011

37 Trolle kommer och trollar och Björnligan kommer igen

Tidigt följande morgon vaknade Svarto och Svartbjörn av att det dunkade på deras dörr till kojan. Det var Trolle som stod utanför kojdörren och ville prata med dem om den kommande föreställningen. Han hade landat med sitt amfibieplan nere vid sjön och nu ville han plocka upp sina möbler för eftermiddagens Trolleriföreställning
Svartbjörn och Svarto skyndade sig att borsta tänderna och hänga upp fällarna på väggen. De satte björnopeden på laddning, man kunde ju aldrig veta så noga om den kanske behövdes senare på dagen. Vargarna hade inte vaknat än så Svartbjörn informerade Trolle om vaktvargarnas ställning hos dem. Trolle tyckte att det var naturligt att de hade skaffat vaktvargar med tanke på allt som kunde inträffa nuförtiden. Han läste också regelbundet Nalleposten. Trolle och Svartbjörn plockade upp de uppblåsbara möblerna. Det var dels ett bord och en rejäl scen. Pumpen för att blåsa upp möblerna fanns också med i Trolles trolleriväska. Trolle blev imponerad när han såg att odlingskragarna för växter stod i en hörna av tomten. Under fiberdukarna som låg över fröerna syntes växande krasse. "Vad duktiga ni är" utbrast han glatt, "vad mycket ni hinner med" fortsatte han brummande.
Nallarna blev glad för berömmet och visade honom den stora burken med alla Nallekexen som de skulle sälja. "Vad ska ni göra med alla pengarna ni får in? " frågade Trolle intresserat. "Vi kanske ska hyra en stuga istället för kojan" berättade Svartbjörn. "En stuga, vad ska det vara bra för" invände Trolle. "En koja räcker väl. tänk på långa vintern som ni ligger och sover bort, kojan håller säkert värmen mycket bättre än en stuga" brummade Trolle. Svartbjörn och Svarto tittade på varandra och muttrade lite för sig själva att de kanske inte skulle gå och lägga sig att sova hela vintern om de hade en varm och skön stuga. Trolle brummade lätt "ni gör som ni tycker är bäst förstås, ni kan ju hyra en stuga först och se om ni trivs, sedan kan ni ju köpa en. Det tyckte nallarna var ett bra förslag. Nu var klockan nära två och de första nallarna från Granby kom. Vargarna som vaknat för länge sedan visade dem tillrätta var de skulle sitta någonstans. Fler och fler nallar kom och tänk plötsligt så kom hela Björnligan. En av björnarna där gick fram och satte sig längst fram, då fick han en tillsägelse av en ungvarg, att sätta sig längre bakåt eftersom han kommit senare. Först tänkte björnen protestera men så såg han att alla tittade på honom och då gick han och satte sig längre bak bland publiken. Äntligen började trolleriföreställningen och Trolle gav först en kort genomgång om hur de skulle uppträda som trolleripublik. Trolle lånade en av björnarnas hårband och trollade bort det med ett abrakadabra. Sedan skulle bandet komma tillbaka, men det gjorde det inte vid första försöket. Sedan när en björn blåste på Trolles hand kom bandet tillbaka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar