lördag 16 april 2011

50 Trolle hälsar på och nallarna går till sjön för att fiska

Plask och Plums vaknade tidig på morgonen på grund av att solen strålade mot deras stugfönster och då blev det ju varmt inne på dem. Plums nös när en solstråle kittlade honom på nosen. "Hör du Plask idag har vi inte slipsarna på oss igen, dem sätter väl vi bara på oss på kvällen om det är något särskilt som händer!" brummade
Plums. "Vi måste ut och lufsa och se vart Trolle tog vägen, han var ju så trött igår och ville bara sova när han äntligen kom fram med sin björnokopter" De lufsade ut ur stugan och såg till sin förtjusning att Trolle höll på att trolla för de intresserade vaktvargarna. Plums och Plask smög sig fram och tittade åt olika håll för att se att det inte fanns några störande tvåbeningar. De hade tur det fanns inga sådana alls utan det var bara vaktvargarna som var där. "Snipp snapp snut och så var trolleriet slut" brummade Trolle. "Mera, mera trolleri" ylade vargfamiljen.
Trolle ville gå ner och fiska och då slog Plask och Plums följe med honom. Vargarna stannade kvar för att vakta.
När de kom ner till sjön var det helt lugnt och stilla och inte den endaste mås fanns att se. Däremot bakom en stor sten vid stranden fanns det några små tvåbeningar som hade gömt sig. De tittade fram intresserat på Trolle, Plums och Plask, men när nallarna sträckte fram nosarna för att hälsa på dem, blev de rädda och sprang iväg.

Nallarna lufsade ut så tyst de kunde på bryggan för att inte störa eventuell fisk som sam i sjön. Plums hade hämtat metspön i boden och nu satte sig alla tre nallarna försiktigt ner på bryggan och började meta. Trolle fick napp först, det var en stor och tjock abborre som sprattlade  ett slag. Sedan fick både Plask och Plums napp på en gång. Plums fick tyvärr inget ätbart utan en gammal trasig gummistövel. Han blev verkligen förargad när han fick den. Plask däremot fick en härlig laxöring. Den var stor också så han lovade att dela med sig till Plums av den. Då blev Plums glad igen och slängde i gummistöveln så långt han kunde. Efteråt ångrade han sig, men då var det försent. Tursamt nog fanns det ett litet rökeri i boden också, så de tog ut rökeriet och tände det på stranden. Fiskarna hängde nu på varsin krok i rökeriet. Efter en stund spred sig en härlig doft från rökeriet och Plums och Plask öppnade det försiktigt. Fiskarna var precis färdiga och nu tog de ut dem därifrån med hjälp av en tång. De delade fiskarna emellan sig och njöt av den härliga röksmaken när de åt dem. Efteråt var de noga med att släcka rökeriet ordentligt och lägga tillbaka det på sin plats. Sedan städade de platsen där de hade ätit och sedan lufsade de glada tillbaka till tomten igen. Precis när de skulle gå hörde de flera röster av tvåbeningar."De sträckte fram nosarna " sade några ljusa tvåbeningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar