fredag 20 april 2012

400 I Döda Havet

Plask och Plums vaknade utvilade följande dag. Chai hade förberett dem dagens frukost som bestod av israelisk frukost. Där fanns grönsaksallader av olika slag. De kunde välja på smått hackade tomater blandade med olika sorters färgade paprikor, gröna urkärnade oliver, svarta oliver, vitost. C hai såg till att nallarna prövade att äta lite av allting. Både Plums och Plask drack ett stort glas av den härliga nypressade juicen. Sedan var det dags att lämna Ein Gedi som den härliga lunden hette som de rastat i.
Nu väntade Döda Havet på dem vitt glittrande av saltkristaller. Det gick fort att lufsa dit, men vilken hetta det var där! Nu ville nallarna bada och lufsade glada till stranden. Häpna såg de hur tvåbeningarna som var där Smetade in sig med lera. Sedan sprang de in i havet. Plums brummade till Plask "jag vill inte ha sådan där smörja på migChai försökte övertyga dem, att det var mycket hälsosamt. Då prövade Plask leran med sin ena tass och kände att det faktiskt blev skönt på tassen,snabbt smörjde han in den andra tassen också. 
Plums såg med häpnad hur den vanliga Plask försvann och blev en grå massa. Oroligt brummadePlums till Plask. Plask var är du?" "Här förstås" brummade Plask glatt tillbaka och klappade Plums med sin leriga tass.
"Det känns skönt" utbrast Plums förvånad.Sedan fortsatte han själv med att smörja in sig med leran. Snart syntes ingenting av den vanliga Plums, han var helt insmord  med lera.
"Nu ser vi vem som kommer först i badet, men akta så att inte saltet kommer i ögonen. Det kändes oljigt på kroppen" ropade murmeldjuret Chai. Oj så konstigt det kändes i Döda Havet. Nallarna kände det som om de flöt ovanpå havet,det gick inte att vända sig i det. Snart lufsade de upp på stranden och ställde sig under duscharna där, det kändes härligt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar