torsdag 12 april 2012

398 Äventyr i öknen

Ökenstormen förblindade Plums, Plask och Chai, men kamelen klippte bara med sina ögon och vandrade vidare. De hann fram till murkellägret som också visade sig vara ett läger för kameler och nallar. Plums och Plask klättrade försiktigt på sina darrande tassar nerfrån kamelens korgar.  blev genast omringade av många kameler och murmeldjur. Sedan visade det sig att det fanns en bärbar dusch som hade ett eget rening ssystem, solcellerna värmdes av solen och duschvattnet renades på ett mycket enkelt men pålitligt sätt. Plask, Plums och Chai njöt av den uppfriskande du faschen. De andra kamelerna frågade i munnen på varandra varför Plums och Plask inte liknade några andra djur som de sett tidigare. Chai svarade då i deras ställe att det inte var så ofta som livslevande nallar besökte Israel. Nu hörde alla hur Plums mage kurrade. "Vad är det för motor vi hör?" undrade en av de främmande kamelerna. Plums försökte göra sig mindre än han var, fast det gick ju inte förstås."När jag är hungrig kurrar min mage " sade ha  ynkligt. När kamelerna fick höra att Plums var hungrig dukade de fram alla möjliga sorts läckerheter till honom. Plask blev avundsjuk och undrade om inte han också kunde få smaka på allt det goda. Där fanns lammstek och grillade äggplantor och grillad paprika. Vatten smaksatt med Nana som mynta kallades för här i Israel släckte törsten efter den läckra maten.
 Nallarna var uttröttade av alla olika upplevelser och somnade på en gång när de lagt sig för att vila. Ingen av dem, märkte att ovälkomna besökare närmade sig dem som smygande skuggor.

1 kommentar:

  1. Du skriver....en bärbar dusch som hade ett eget rening ssystem, solcellerna värmdes av solen - precis som soldaterna hade i Sinai under 6-dagarskriget .. De satte upp en stor tunna som värmdes upp av solen- för som du vet - israeler kan inte leva utan att duscha VARJE dag .. Har ett kort på en duschande soldat , men den är inte för allmänhetens ögon!!1 Får censurera en del ..

    SvaraRadera