söndag 15 april 2012

399 Smygande Skuggor

De smygande skuggorna var inte särskilt stora men deras vita huggtänder lyste i mörkret. De närmade sig släpande och nosande efter något att äta. De hade säkert lyckats med det om inte en av dem hade råkat snubbla på Plasks tass. Plask drog åt sig tassen med ett ilsket BRUM. Ett sådant ljud hade de släpande skuggorna aldrig hört förr. Förskräckta drog de sig tillbaka och slank ut fortare än kvickt ifrån lägret. Plums vaknade nu och undrade vad det var frågan om. Chai som vaknat och sett vilka de smygande skuggorna var, berättade för de förvånade nallarna om hyenor och schkaler som smyger omkring på nätterna för att ta hand om matresterna. "Varför kan de inte be om en smakbit istället?" "Olika djur har olika vanor" förklarade Chai.
Sedan efter en hastig frukost gjorde nallarna,Chai och kamelen sig klara för att lämna kamel och murmellägret.
 Nallarna klättrade in i korgarna och Chai tog fram sin Kamel gps som var särskilt utformad för öknen. Nu vandrade kamelen vidare. En torr het värme  spred sig över öknen. På avstånd såg nallarna en flock gaseller
försvinna högt upp bland bergen. Kamelen började skritta, det var kanske skönt för kamelen, men Plums blev illamående igen. Snart kom de fram till en mängd växande palmer och där tog de paus igen. Chai bjöd nallarna på  varsin isglass som han köpte i en kiosk vid palmlunden. Många tvåbeningar som samlats där blev rädda när de såg nallarna, men lugnade ner sig när de såg att nallarna precis som de själva tyckte om isglass Hettan tycktes bli än hetare och Plums ville stanna och sova. Det fanns ett litet motell för tvåbeningar där, och eftersom de hade lediga platser så fick nallarna och Chai sova där, medan kamelen som kunde ändra sin temperatur själv sov utomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar