tisdag 10 april 2012

396 djurparken

Det tog tid att komma till djurparken. Hela tiden stoppades trafiken av tvåbeningar eller bilar eller trafikstockningar. Rätt vad det var stängdes vägen av. Då kom en polisbil och öppnade vägen igen.
Plums och Plask tyckte  om att titta  på de vackra parkerna de åkte förbi. De undrade om man kunde lufsa  omkring  där och leka. De frågade Chai som var med dem i taxin, men då svarade han att leka, det gjorde man
bäst i klipporna vid Döda Havet. Plums frågade vad det var som var dött med havet men Chai svarade bara då, att det var en lång historia. Plums och Plask ville gärna resa till Döda havet med Chai,de brummade till honom det.
 Nu stannade taxin vid Bibliska Zoo,det var en väldigt lång kö till kassan.Chai sade då, att det på mellandagarna på påsken alltid var köer i Jerusalem vart man än skulle någonstans  Det var ett stängsel runt djurparken, med vakter som noga kontrollerade alla besökare
Det gick snabbt vid de sju kassorna som fanns där.Murmeldjuret gick in gratis för han hade medlemskort.Han hjälpte nallarna att betala med shekel,så kallas israeliska pengar de ville inte ha torkade fiskar vid kassorna. Snabbt lufsade de iväg till björnarnas avdelning. Det var inte lätt att komma fram dit för det stod en massa tvåbeningar i vägen.Äntligen kom de fram till stängslet Plums brumskrek till nallarna.Vi förstår brumspråk utan skrik" brummade en vacker liten ljusbrun björn till nallarna.Plums sänkte rösten och frågade vidare varifrån björnarna kommit.Han fick då reda på att de kommit från Syrien för länge sedan. I Israel fanns det inte längre vilda björnar bara vilda vargar, men mest schakaler och hyenor   Plask kom nu fram och frågade hur många pojkbjörnar som fanns  där. Han fick då höra att det bara fanns en pojkbjörn. Tänk att inte ha någon att  munhuggas med ibland.Plums och Plask berättade om sitt liv i Sverige.
Sedan var det dags att brumma Shalom och lämna björnarna. Nu skulle de åka kamel igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar