söndag 1 april 2012

391 Förberedelser inför Israelresan

Lisa Björn var upptagen och kunde tyvärr inte komma till något kaffe till nallarna. Hon önskade dem lycklig resa till Israel och Glad Påsk. Plask hade läst i en ordbok att Glad Påsk hette Pesach Sameach på hebreiska och det gick han omkring och brummade i ett kör. "Du kan väl brumma Glad Påsk någon gång när vi nu är här i Sverige" tyckte Plums. Nu kom det ett mejl igen på datorn. Nallarnas resebyrå skrev att brummaskinen skulle åka klockan sex på morgonen och att det var viktigt för dem att veta att Plums och Plask åkte med  det planet. Plask skyndade sig med att skriva ett svarsmejl och sedan gick han och tittade efter att passet låg på sin plats i ryggsäcken som han skulle ta med sig.
"Om vi ska åka klockan sex på morgonen måste vi väl gå och lägga oss jättetidigt i kväll" sade Plums och kliade sig på nosen. Sedan fortsatte han med att säga att han inte visste vem som skulle köra dem till brummaskinen. "Vi beställer Nallarnas Taxiservice, jag beställer den med en gång, det är lika bra att den kommer klockan kvart i tre på morgonen, vi bor ju så långt ifrån brummaskinerna" brummade Plask.
Så blev det också. Taxin tutade på dem om morgonen och nallarna rusade mitt i snöstormen till taxin. Sedan halvsov de i taxin och vaknade med ett ryck när han stannade bredvid brummaskinen. En halv honungsburk skulle han ha i betalning och det var ju tur att Plask kommit ihåg att ta med sig den. Plums och Plask visade sina pass vid passkontrollen och sedan var det dags att sätta sig på sina platser. Plums viskade till Plask att han önskade att piloterna skulle köra själva och inte sätta på autopiloten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar