tisdag 6 december 2011

275 Nallarna Plums, Plask och Alberto äter fisk

Nu var det så mörkt ute att de bestämde sig för att steka fisken inne i Plasks och Plums stuga. Plums tog fram en rejäl stekpanna och hällde i lite olja i den. Han var glad över att han hade fileat fisken nere vid stranden. En klick smör åkte också ner i pannan och efter en kort stund på vedspisen hade pannan fått lagom värme för fiskfileterna. Hela stugan fylldes snabbt med fiskdoft och Plums, Plask och Alberto väntade ivrigt vid vedspisen på fisken. "En kopp hett the skulle smaka bra" brummade Alberto. "Lugn bara lugn" svarade Plask. Allt har sin tid, nu är fisken klar. Nallarna lät sig väl smaka av den läckra nystekta fisken och snart var fisken slut och nallarna var mätta. Plums satte på kopparkannan på vedspisen och lät vattnet koka upp. Sedan tog Plask en tesil och hällde färska teblad i den. Han lade ner tesilen i en mugg och hällde på det nykokta vattnet. Alberto passade då på att säga att han ville ha socker och mjölk i sitt te. Plums tog fram en ny tesil och gjorde i ordning Albertos te som han ville ha det. Alberto passade då på att fråga om det fanns något te som han kunde få ha inne hos sig i stugan om han skulle bli törstig senare på kvällen eller tidigt om morgonen. Plask tog fram ett litet paket med myntate och undrade om det gick bra. Alberto blev mycket glad han hade längtat efter myntate.
På datorn hade det kommit flera mejl med frågor om när nallarna skulle åka till Polen. Polska nalleförbundet bjöd in Plums och Plask på en resa till huvudstaden Warzava. Plums och Plask blev fundersamma, ingen av dem kunde polska och inga nallar de hade kontakt med pratade polska heller. Dessutom hade Plums för sig att i Polen den här tiden på året var det mycket kallare än hemma.
Dessutom hade de ju faktiskt mer eller mindre lovat Spanska Nalleförbundet att de skulle åka till Barcelona snart. Det hade ju också snöat härhemma så kanske var det dags att de skulle öppna Vinterhotellet igen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar