fredag 20 maj 2011

76

Plums visade järvarna var de skulle sitta med sina lap top och sedan satte undervisningen igång. Järvarna var läraktiga, särskilt de yngre men en och annan äldre järv förstod också hur de skulle göra.
Plötsligt körde en bil upp och ut tumlade järven som skadat sig i bakbenen vid överfallet på nallarna Plums och Plask. "Jag är bra nu och jag är glad nu" ropade han glatt. Djärve Järv sprang fram till honom och berättade att alla järvarna var där för att lära sig om datorer och hur de fungerade så att alla djuren samtidigt skulle veta om kommande överenskommelser dem emellan. Då ropade den botade järven "jag med vill lära mig om datorer". Han fick låna en lap top av en annan järv och sedan fick han också koncentrera sig på att lära sig datorspråket.
Solen värmde alltmer ju högre på himlen den kom och nallarna och järvarna började bli törstiga. Vaktvargen satte ut kannor med vatten och några järvar kastade sig glatt över dem. Från vägen hördes tumult, järvarna tittade upp och blev vaksamma. In på tomten vällde en vildsvinsflock, vaktvargen försökte hindra deras framfart men ingenting hjälpte. Då ylade vaktvargen tre korta yl. Genast kom familjen varg fram och vildsvinen tvekade att fortsätta framåt. Sedan ylade alla vargarna på en gång och fick omgående svar från flera hundra ylande vargar. Då vände viltsvinsflocken helt om och störtade ut på vägen igen. Vilken tur för järvarna och nallarna. De var nöjda nu och tackade vargarna för hjälpen. De minsta järvarna som blivit avbrutna i sina lekar och blivit rädda av vildsvinsflocken, de tröstades nu av sina föräldrar. Snart lekte de ystert igen. Nu närmade sig emellertid datalektionens slut och järvarna tackade för sig och sprang till skogs. Dagens datalektion var den sista för en tid framåt. för nu hade järvarna uppnått grunderna i datahantering. När den siste järven lämnat tomten så kom hyresvärden och ville ha sin betalning i färsk fisk. Han blev förtjust över abborrarna men kastade ett längtansfyllt öga mot gädda. Plums såg hans blick och frågade "Gillar du gädda?"" Mmm", svarade hyresvärden Plums tittade på Plask som nickade glatt. "Kanske vill du komma på en måltid med inkokt gädda" frågade han. Hyresvärden såg förtjust ut och tackade glatt ja, till detta fina erbjudande.Plums tog gäddan och började fjälla den bakom stugan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar