söndag 8 maj 2011

67 Plums och Plask träffar Uppsala Nalleförbund och åker buss

"Nu börjar jag bli lite sömnig" brummade Plums. "Det är inte jag, nu ska vi göra stan´" brummade Plask. De lufsade i rask takt bort från kanalen där det samlats en massa tvåbeningar för att titta på dem. Nu lufsade fram längs sidorna av kanalen istället. Rätt var det var sprang de i famnen på Uppsala Nalleförbund. De hade blivit lite försenade i sin välkomstceremoni till nallarnas ära. Uppsala Nalleförbund bjöd in Plums och Plask till Nya Nationes Nallerestaurang. Det skulle smaka gott med mat i magarna tyckte nallarna för nu hade de blivit hungriga efter plaskandet och plumsandet i kanalen. Rundturen med att se alla berömda platser i Uppsala var nog lättare att göra när man har mat i magen sade representantnallen. Plask och Plums höll med om det. En hel del trafikstockningar hindrade dem från att komma fram men till slut hade de i allafall kommit fram till en vacker trädgård med upplysta lampor som hängde i trädens grenar. Många nallar hade redan samlats på trappan för att få en glimt av gästerna och Plums och Plask satte genast igång med sjunga en liten visa för dem. Allt sorl tystnade med en gång när Plums började sjunga Nallevisan Björnen Sover. Fler och fler nallar stämde in och snart sjöng de den allesammans. Grillarna var nu färdigberedda och grillpaketen framdukade. Lyckligtvis fanns det flera grillplatser i parken så nallarna som inte lyckades med att grilla första gången hittade snart en ny plats att grilla på.

Efter grillningen lektes flera lekar och sedan tog Nallerepresentanten till orda. "Varför har nallarna ingått förbund med järvar?" "Det är väl självklart " svarade Plums och Plask på en gång. Nu när vi är sams med järvarna så är det inte lika lätt för dem att anfalla oss..." "Ja då förstår jag" svarade representantnallen med eftertryck "det är naturligtvis något som vi allesammans skulle vinna på!". Han slickade sig om nosen och lade pannan i djupa veck.
"Vi får nog rösta om saken här i Uppsala och se och höra vad övriga nallar har att säga i den här frågan". brummade han fram. Plums och Plask nickade till detta, sedan lufsade de ut till parkeringen där Nalleruntbussen väntade. De fick fina platser bredvid chauffören och eftersom bussen väntat på dem så backade den ut från parkeringen och nerför nästa gata. Där vände den och satte iväg till  Universitetet. Där parkerade bussen och de ombads ta med sina ryggsäckar och inte lämna kvar någonting i bussen. Tur att ryggsäckarna var så lätta. De ställde upp sig bredvid bussen för fotografering och sedan lufsade de allesammans iväg till Universitetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar