torsdag 5 juli 2012

449 Plums mejlar till Granby

Sängen  som Plums ramlade ner i var lagom mjuk och skön. Plums glömde till och med att borsta tänderna. För Plask gick det likadant och de andra nallarna somnade nästan innan de hunnit ramla ner i sängarna. Monchichi drömde att hon fortfarande var kvar i Kamtjatka och skulle fiska lax. Flera gånger när hon sov rörde hon på sina tassar och ropade i sömnen på Plums. Plums däremot sov djupt och hörde inga ljud alls, inte heller drömde han utan sov bara djupt. Vitbjörn sov också drömlöst nära Plask. Panti och Alberto sov och snarkade och hörde lyckligtvis inte varandras snarkningar.
De sov länge om morgonen och vaknade först när Momo kom för att väcka dem. "Hör ni allesammans, nu äter vi en liten frukost här och sedan åker vi raka spåret till tomten". Nallarna vaknade och lufsade ut för att äta frukost utomhus. Där var det uppdukat ett långbord för dem alla med filmjölk, flingor, honung och kanel. Plums kom sig inte för med att säga att han ville ha choklad att dricka till frukost. Nallarna slog sig ner vid frukostbordet som hade tak och myggskydd. Plums tyckte att det var en mycket bra idé med att ha myggskydd. Vem vill äta fil med myggor i. Ingen förstås. Plums frågade Honungsnallen var de köpt sitt myggskydd. "Köpt, det har vi vävt själva av spindeltråd" svarade Honungsnallen." Vi köpte spindeltråd av affären i Granbyn och sedan vävde vi myggnätet. Det tog några dagar men sedan har vi det jämt, för man kan inte slita ut det." Plums mejlade genast till Granbyn och frågade efter spindeltråd till myggnätsskydd. Tyvärr så var det utsålt men de skulle kanske få in färdiga myggnätsskydd i början av augusti. Då gällde det bara att beställa med de rätta måtten också. 
Efter frukosten gick alla nallarna och borstade tänderna innan de satte sig i Momos bil för att åka hem. Momo  betalade för vistelsen på vandrarhemmet med tre fiskar, då betalade han också för frukosten. Nu startade han bilen och nallarna skyndade sig med att sätta sig i den så att de alla var på plats när han lämnade vandrarhemmet Hjortron. Vädret var svalt men på nallenyheterna i radion i bilen berättade de att vädret var stabilt och att det skulle bli varmt och skönt under dagen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar