fredag 4 maj 2012

412 Handlingsuppdrag

Det var en liten järvunge som gjort sig illa i ett ben. Han fräste åt nallarna när de försökte hjälpa honom. Plums och Plask såg sig omkring om det fanns några vuxna järvar i närheten, men de såg inga. Plask brummade till järvungen att sluta fräsa åt dem, för det blev han inte bra av. Sedan tog Plask upp sin mobil från sin pälsficka och ringde Djurens räddningstjänst. Där togs samtalet  emot av en snäll vargsyster som lovade att genast skicka en djurambulans till tomten med bärare. För säkerhets skull stannade Plums och Plask kvar hos järvungen tills djurambulansen kom. De två bärarna kom ganska snart till tomten och kunde via sin gps få reda på var järvungen fanns. De gav honom genast en smärtstillande spruta och tog vant hand om honom och lade honom ner på en bår. Sedan skyndade de sig raskt till djurambulansen och körde iväg. Plask mailade till Svenska Järvförbundet om att en skadad järvunge hade blivit omhändertagen och var förd till svenska djursjukhuset i Granby. Svenska Järvförbundet tackade för upplysningen och meddelade de oroliga järvföräldrarna vart deras unge tagit vägen.
Plask och Plums tog nu de torkade fiskarna med sig till tomten och gick där igenom med Nalleflickan hur mycket som skulle köpas in av matvaror i Granby. Det var många matvaror som tagit slut under deras bortovaro. Panti var mycket förtjust i svenska pannkakor och han hade nästan velat äta det hela tiden som de varit i Israel. Alberto tyckte särskilt mycket om paella och därför var äggen slut helt och hållet. "Jag tror att vi får både åka med Monchichi och handla ägg och mjöl" brummade Plums "och Plask får ta björnopeden och köpa drottningsylt och kanske också lite saft med" fortsatte han eftertänksamt brummande.
Monchichi blev mycket glad över att kunna hjälpa nallarna med inköpen och hon föreslog också att torkade blåbär kunde vara ett bra alternativ till den söta sylten.
Brumopeden fick laddas med nya solcellsbatterier och själv behövde Monchichi bensin  till sin bil. Nuförtiden använde hon tallkottsbensin, det var mera ekonomiskt och miljövänligt än olja. Hon bara plockade fem liter tallkottar som sedan maldes i en tallkottskvarn och så laddades bilen med dessa. Det var mycket energisnålt och renligt. Monchichi tyckte inte om att smutsa ner sig, därför föredrog hon tallkottsbensinen mot oljebensin.

Plums hämtade några kassar som han spände fast på brumopeden och sedan gav Plask sig iväg med den. Själva fick de plocka tallkottar en stund och mala dem sedan till tallkottsmjöl. Därefter startade Monchichi bilen och de tuffade iväg från tomten till Granby. För säkerhetsskull hade Plums med sig sin mobil och bil GPS så att de skulle hitta vägen till Granby. Alberto och Panti vinkade till dem och det sista de hörde när de åkte iväg från tomten var Alberto som ville ha spansk honung.

1 kommentar:

  1. Vad har ägg med paella att göra? De ingår inte i receptet om ni inte hittat på nåt nytt!!

    SvaraRadera