onsdag 2 maj 2012

410 Plums och Plask kommer hem

Brummaskinen närmade sig Sverige mer och mer och nallarna i brummaskinen vaknade och tvättade sig med de varma handdukar som brumvärdinnorna delade ut. Samtidigt meddelade brumkaptenen att vädret i Stockholm var bara plus 6grader C. Plums och Plask tog raskt på sig vinterpälsen igen och förberedde sig för ett kyligt Stockholm. Eftersom de bara hade sina ryggsäckar så gick det snabbt för dem att lufsa ut till Arlanda efter passkontrollen. Troget där möttes de av Monchichi med bil. Plums fick en liten puss på nosen och en stor kram och Plask fick en kram av Monchichi. Sedan satte de sig i hennes bil och hon körde raskt ut därifrån.

Till sin glädje såg Plums och Plask att våren var på väg i Stockholm. Flera ljusgröna halvstora knoppar syntes på träden och här och var hade vitsippor och blåsippor slagit ut.  Tack vare att Monchichi var så skicklig förare så slapp de att åka på större trafikleder. Hon hittade småvägar än här och än där. De närmade sig Ekerö och där skulle båten det vill säga färjan vänta på dem till Slagsta. Mycket riktigt låg färjan väntande på dem och Monchichi körde raskt upp på den. Färjan tuffade iväg och Plums och Plask njöt av den korta båtturen. Sedan åkte de vidare ända tills de kom till sin tomt med alla stugorna. Där stod Panti och Alberto, Lisa Björn, Nalleflickan och Trolle samt många andra nallar och hälsade dem välkomna med Musikorkestern.
Plums och Plask kände sig överväldigade efter det stora välkomnandet. Nalleflickan serverade nystekta pannkakor med drottningsylt och Trolle berättade för dem att lite senare på dagen skulle det bli en trolleriföreställning. Plums frågade Monchichi om hon och hennes pappa Momo kunde tänka sig att bo hos Plums och Plask en vecka. Monchichi ringde genast Momo, han kunde inte komma på en gång då han hade ett arbete som han först måste avsluta. Monchichi skulle däremot stanna ett slag och senare hämta sin pappa efter hans avslutade arbete. Vaktvargarna lämnade rapport om att finska järvar hade synts till i skogen utanför tomten så det gällde att vara på sin vakt och inte bli överraskad av dem. 
Plums och Plask lufsade ner till sjön och tog fram sina metspön. Sedan satte de sig bredvid varandra på bryggan och kastade i revarna med bete på för att fiska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar