söndag 16 oktober 2011

228 Panti packar resväskan

Det började bli kallare för var dag och dagsljuset kom senare och försvann tidigare om eftermiddagarna. Trolle hade kommit tillbaka med de nya miljöfärgerna från Granbyn och det hade gått fort att måla stugorna. Nu kunde Plums och Plask mejla till Panti att han kunde få komma till dem som första gäst. Panti blev mycket glad över att han äntligen kunde komma dit, men när han frågade efter sin morfar Tangonallen, fick han läsa om att han redan åkt tillbaka till Argentina.
Panti fick bråttom att packa sin lilla svarta resväska. Först packade han ner sin minidator så att han skulle kunna ha kontakt med sina vänner i Frankrike under tiden han bodde i Sverige. Sedan packade han några böcker som handlade om svensk historia. Det var kanske bra att läsa lite om landet han skulle hälsa på. Panti hade bråttom i packningen men samtidigt så ville han ju heller inte glömma någonting
Kanske var det bra att ha med sig en sol och månskensradio dit? Även om det fanns mycket att göra där borta bland stugorna, så ville han ju veta vad som hände i Frankrike under veckan. Väckarklocka att ha på bordet passade han på att packa ner. Mobilen och laddaren tog han också med sig. Sedan fick inget mera plats i väskan och Panti knäppte igen låsen och ställde den startklar vid dörren. Han brummade ajö till sin storasyster och lufsade ut genom dörren med väskan. Nu gällde det att ta sig till Brumplatsen. Björnplanen var de större som flög till Buenos Aires och New York. Brumplanen var mindre och flög inom Europa. Panti brummade högt på gatan utanför, genast kom en taxi vars chaufför öppnade dörren och lät honom stiga in. Panti lade väskan bredvid sig. Taxin startade med en rivstart. Panti vinkade med tassen till sin storasyster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar