tisdag 4 oktober 2011

218 Monchichi hämtar dem vid Centralen

"Nu ringer jag till Monchichi och berättar att vi kommer hem om en stund" brummade Plums. Han tog upp sin mobil och ringde Monchichi
Hon svarade med en gång och blev mycket glad när hon hörde hans brum. Visst skulle hon komma för att möta dem med sin bil. Hon berättade också för honom att björnjakten var slut. Det kändes ju tryggt. Det hade inte varit roligt att komma hem och gå åt i björnjakten. Nu höll alla nallar på och förberedde sig för vintern. Plums och Plask tittade på varandra. De var inte den sortens nallar som gick och lade sig för att sova en hel vinter, kanske skulle de istället resa igen för att slippa och sova bort så mycket tid. Nåja, först skulle de resa hem och sedan fick de väl stanna hemma ett slag och känna efter vad de helst ville göra. Sova räckte väl om de gjorde på nätterna. Tangonallen som hörde deras brummanden, tog upp sin minidator och såg efter vilka platser på jorden som svarta nallar inte sov under vintern. Ganska snart hittade han flera platser i USA. Han berättade om det för Plums och Plask. De såg glada ut, kanske var det nu dags för dem att åka till Klippiga Bergen igen och fiska i de härliga fallen vid alla vattenfall?
Nu rullade tåget in på Stockholms Central och där stod Monchichi och väntade glatt på dem. Det blev flera brummanden och glada skratt och sedan gick de ut till hennes bil med sidovagnen. Tangonallen satte sig genast i den och Plums och Plask rymdes i hennes bil. Sedan åkte de iväg och brummade så mycket på hemvägen att Monchichi fick säga till dem att vara tystare så att hon kunde koncentrera sig på att köra. Äntligen var de hemma, men vad träden såg annorlunda ut. Det var ju gulgröna blad på dem och till och med röda blad på en del. Tomten såg helt annorlunda ut nu. Luften kändes kylig. Plask och Plums gick in i stugan och Plask slog på datorn. Det tog en stund för den hade ju inte varit på. Sedan såg han att de hade fått femtiotre mejl när de varit borta. Det skulle ta tid att läsa alla dessa. Monchichi skulle stanna för att äta lunch med dem. Hon hade varit nere vid sjön och fiskat lax som hon hade lagat i deras vedspis. Det var varmt och skönt i stugan och de hörde hur det sprakade från vedspisen. Ute mörknade det snabbt och nu fick Plask tända månskenscellampan han köpt i Schweiz av kattbjörnarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar