onsdag 7 september 2011

190 Planer inför resan till Schweiz och Kattbjörnarnas vandrarhem

Plask och Plums fick på eftermiddagen besök av Tangonallen som ville diskutera detaljerna för resan till Schweiz. Tangonallen tyckte att de skulle åka tåg dit och ta liggvagn på vägen så kunde de alla tre dela vagn och prata med varandra om allt de upplevde på vägen dit. Det var ju också bra för miljön som de numera alltid var intresserade av. Plums blev ivrig "hur lång tid tar resan dit?" undrade han. "Ja, vi måste byta tåg i Köpenhamn" brummade Tangonallen "men sedan är det nog direktlinje till Zürich tror jag. Vi ser efter på nätet hur det är med den saken" tillade han. Plask och Plums tog fram sina ryggsäckar för att se efter om det var någonting som de behövde skaffa till resan. Tandborstar hade de ju sedan tidigare, men vad handlade de med för pengar i Schweiz? Tangonallen trodde att det var torkade fiskar så det var bäst att ha ett förråd med sig. Kanske skulle de också ta med sig solcellsbatterier för att kunna värma maten de skulle äta där. Frystorkad mat fanns i Schweiz så det behövde de inte ta med sig, men sedan Plask skrivit till Kattbjörnarnas vandrarhem och frågat om sängplatser, så förstod de att de måste ha egna sovsäckar med sig då vandrarhemmet var mycket enkelt och inte hade något mera än bäddar att erbjuda.
Ingen av nallarna hade sovsäckar så då skrev Plask till nalletidningen Brum och frågade om någon hade tre vintersovsäckar till försäljning. Genast fick han svar på nätet. Brummelina i Brumby 
lånade gärna ut sina tre vintersovsäckar under en vecka. Det lät jättebra. Det kostade ingenting men hon var vykortsamlare och ville att de skulle skicka vykort från Kattbjörnarnas vandrarhem i Alperna. Plums skrev genast ett mejl till henne att de gärna skickade henne vykort. Brummelina bodde inte så långt ifrån Plask och Plums  ställe och hon och Monchichi skulle komma med Monchichis bil på eftermiddagen i morgon med sovsäckarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar