lördag 11 maj 2013

531 Trolle kommer och undervisar publiken om hur den blir en bra publik så att han kan uppträda och trolla för dem


Nalleflickan mejlade till många nallar på en gång när Trolle tackat ja att komma. Nallarna Blåglittrande Nalle och Nalle Brum svarade genast att de ville komma och se Trolle trolla och de var också intresserade av att bli en bra publik för då kunde det tänkas att Trolle ville komma flera gånger och trolla för dem.
Nalleflickan skyndade sig ut till sitt kök för att göra pannkakssmet och värma sin pannkakslagg. Det dröjde inte många minuter förrän det började dofta pannkakor i köket. MHM vad det kändes i nosen av ljuva dofter. Trolle själv blev mycket frestad av pannkakslukten, men han visste att först skulle han undervisa publiken och sedan blev det pannkaksdags. Han hade ju varit med tillräckligt många gånger för att veta det.
Plums och Plask lufsade ut ur Nalleflickans stuga och började sätta upp publiktältet. Snart var det klart och på given signal som blev ett utdraget Brummelibrum rusade publiken ini tältet och satte sig ganska nära varandra därinne. Trolle fick säga till dem flera gånger att vara tysta och att inte sitta så nära honom. Sedan brummade han sitt Brumbrum och alla blev alldeles tysta. !Nu ska jag berätta för er hur ni ska uppträda som en bra publik, började han att brumma fram. En bra publik avbryter aldrig trollerikonstnären för då kan han komma av sig och då blir det inget trolleri. Om någon i publiken ser saker som han egentligen inte borde se så håller han tyst med det. Har ni förstått ropade Trolle. Brumbrum svarade publiken och då drog Trolle fram sin trollstav och brummade så högt att några nallar höll för öronen. Sedan svängde Trolle med sitt trollspå och brummade "pannakaka med pannkaka utan hjortronsylt" Sedan blev det alldeles tyst och därefter tog Trolle fram en tallrik där det plötsligt låg en mycket läcker pannkaka på och den doftade mycket gott och så hällde Trolle hjortronsylt på den och bjöd publiken på den. Alla lät sig väl smaka på en liten bit var och sedan fortsatte Trolle med att trolla fram en liten söt vit kanin. Efter kaninen kom en duva men kaninen ville inte försvinna igen utan var kvar och tyst. Trolle svängde med sin trollstav och vips så regnade det ner färska blåbär på alla nallarna som satt i tältet. En stor vit nalle började svänga med sina tassar och sedan ropade han högt "Följ mig" alla nallarna reste sig upp och gick ut lufsande efter den stora vita nallen som svängde med tassarna och ropade !Tangonallen här kom" Alla nallarna följde efter Tangonallen ut ur tältet och satte sig på alla träbänkar som var utplacerade där. Alla satt och väntade på att få sin pannkaka i tur och ordning och det var en mycket fin ordning. Alla nallarna sträckte upp en tass i luften för då visste den som delade ut pannkakorna vems tur det var att få härnäst. Efter en liten stund hördes bara smackanden och mums från alla nallar som åt pannkakor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar