torsdag 24 november 2011

264 Klättrande i träd samt oväntat möte med Panti

Precis när Monchichi också lyckats komma upp i trädet, så var tvåbeningarna framme vid deras träd. Tvåbeningarna pratade med varandra om att de tyckte att det var egendomligt att spåren efter nallarna upphörde just där. Plums tecknade till Monchichi att vara alldeles tyst. Monchichi var alldeles tyst, men grenen hon satt på, var för svag för hennes tyngd, så den knakade. Kvickt skyndade sig Monchichi till en annan gren, men nu hade tvåbeningen fått syn på henne och ropade till de andra att de fanns i trädet. Plums och Plask svingade sig till ett närliggande träd och Plums höll Monchichi i famnen med ena armen, så att hon kom med honom. Grenen hon suttit på ramlade ner med en duns på en av tvåbeningarna. Han skrek Aj, Aj, Aj och sedan ramlade han omkull. De andra tvåbeningarna fick fullt upp med honom, så de hann inte se vart Plums, Plask och Monchichi tog vägen. Nallarna var alldeles tysta och rörde sig snabbt, nu närmade de sig sina cyklar och i ett huj var de uppe på dem och cyklade iväg. Monchichi cyklade det snabbaste hon kunde på sin cykel och snart var de framme vid Nallehotellet. De parkerade sina cyklar och tog av sig hjälmarna. Nu kom en vakt ut från Nallehotellet och bad dem komma in, för nu skulle mötet med kanalnallarna börja. 
Matsalen var fullsatt med kanalnallar och övriga nallar från Amsterdam och Holland samt en och annan nalle från Frankrike som hört talas om deras äventyr på kanalen. Plums och Plask fick till sin förvåning se att Panti var där. Han var representant för en Nalletidning från Strasbourg. De vinkade till honom och han vinkade tillbaka. Sedan satte mötet igång. Kanalnallarna berättade för alla på mötet att de var som vilka nallar som helst och också ville bli accepterade av alla. Hotellnallen bad dem att då uppföra sig ordentligt och inte klättra upp till hotellrummen och försöka stjäla saker från deras gäster. Kanalnallarna blev tysta en stund men lovade sedan att inte stjäla eller bråka med hotellets gäster. Plask förklarade för dem att de hade allt att vinna på en överenskommelse. Motvilligt gick kanalnallarna med på detta.
Nallen Panti antecknade hela tiden i sin anteckningsbok. Efter mötet kom han fram och bjöd in Plums och Plask att hälsa på i Strasbourg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar