lördag 12 november 2011

255 Plums och Plask klättrar in till Zoo

Plums och Plask brummade med varandra om varför det inte fick pratas högt om nallarna som bodde i kanalerna. Alla nallar utanför Holland visste ju om att det fanns nallar i kanalerna, men varför hade Nalleförbundets ordförande Jaan viskat fram meddelandet. Nu skulle Plums och Plask strax lufsa till Zoo och där skulle de få besked av de holländska nallarna där. Plums beslöt sig för att först borsta tänderna och sedan göra i ordning en kopp varm choklad åt sig. Precis när han letade efter frukostrummet på hotellet, så kom en söt nalle med en bricka där det stod en kopp med rykande varm choklad. Till den serverades en härlig ostfralla. Plums tackade nallen för frukosten och gick tillbaka till deras rum för att äta och dricka frukosten. Efter den var han klar för att gå till Zoo. Plask hade också avslutat sin frukost. Nallarna lufsade iväg den korta vägen till Zoo. Tyvärr hade inte djurparken öppnat ännu, men det störde inte Plums och Plask alls som var mycket bra klättrare. Raskt klättrade de upp på det höga staketet som omgav djurparken och de aktade sig samtidigt noga för att komma i kontakt med larmet som fanns där också. Nallarna var glada för sitt fina luktsinne, utan svårighet hittade de fram till de holländska nallarnas avdelning. De hade en härlig avdelning med flera fina klätterträd och dammar att svalka sig i. Nu kom de fram nyfikna till staketet som omgav deras avdelning. 
"Brum,brum vilka är ni och vad vill ni?" frågade en stor brunbjörn dem."Vi vill veta om det finns nallar i kanalerna och varför Jaan inte ville berätta om dem" svarade Plums. "Hyssch, sådant brummar vi aldrig om" avbröt den bruna nallen honom med. "Visst finns det nallar i kanalerna, det kommer ni snart att upptäcka själva när ni åker kanalbåt" fortsatte han. Plums kände sig irriterad när han blev avbruten i sitt brum. Varför hade den bruna nallen inte låtit honom brumma färdigt sina frågor... Han väntade en stund men sedan kom till hans förvåning en djurvårdare det vill säga en tvåbening som skrek att det fanns vilda björnar på djurområdet som gick fritt omkring. Plums och Plask skyndade sig fort ut därifrån och sprang tillbaka till sitt nallehotell. Monchichi hade kommit till Amsterdam och hon hörde nu deras upprörda röster från besöket på djurparken. 
När nallarna lugnat ner sig var de överens om att de skulle åka kanalbåt på en timme och försöka komma i kontakt med kanalnallarna från båten. Monchichi skulle under tiden ta reda på  var det fanns hyrcyklar för dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar