lördag 25 juni 2011

101 Plask och Plums får epost ifrån Argentina

Plums sträckte på sig när han vaknade. Sedan sade han till Plask att han sett att det minsann inte hade varit några nallar i lekstugan alls under gårdagen. "Hur kunde det nu komma sig?" Plask svarade att det berodde på Lisa Björn, hon hade varit så ledsen under en längre tid så hon hade inte tagit sig samman och gjort i ordning den traditionella lottdragningen som brukade ske varje år. Lisa Björn hade också sett att det var tomt i lekstugan på nallar, så hon skulle nu ta sig samman och göra i ordning lotterna och lottdragningen. Brummelina ville väldigt gärna flytta på semestern till Lekstugan och det ville också många fler nallar. Det kunde ju hända under sommaren att det kunde komma små tvåbeningar på besök som då började leka med dem. Dessutom brukade det alltid finnas färska hembakade kakor i en burk i Lekstugan och det var många nallar som ville ha dem.
Plums undrade hur det skulle vara att vara i Lekstugan i flera månader, kanske skulle han bli bortglömd av Plask eller Lisa Björn. Han var inte en nalle som ville bli bortglömd, nej han ville nog inte flytta till Lekstugan alls. Han frågade Plask igen "måste man flytta till Lekstugan?" Plask skrattade och brumsvarade  "nej man måste inte flytta dit, det bestämmer man själv om man tar en lott eller ej, alla nallar kan inte ens flytta dit, därför det finns inte platser där för alla nallar". Plums kände sig lättad, men nu kände han  också hur hungrig han var. Han ropade till Plask "har du ätit frukost, finns det några rester från igår?". Plask svarade att det fanns många läckerheter kvar från gårdagen, men att det nog var bäst att de åt vanlig frukost med gröt eller youghurt. Resterna från Midsommaraftonens middag kunde de äta senare på dagen. Plums nickade instämmande till detta. Plask kastade en blick på datorn och såg att det kommit epost till dem. Han kände inte igen avsändaren men innehållet i eposten lät spännande. Han såg att det var en förfrågan om han var villig att ta emot eposten och efter en viss tvekan svarade han. Avsändaren hette Orpredo och skrev ända ifrån Argentina. Han frågade om Plums och Plask ville flyga dit och deltaga i en körsångstävling. Det lät ju mycket spännande, men vad skulle de flyga med? Björnokoptern var nog inte stark nog, de fick nog fråga Opredo om råd. Plask började nynna för sig själv och snart nynnade Plums med, Kanske skulle de höra efter om de fanns någon kör i närheten som de kunde börja sjunga i. Plask tog upp sin mobil och ringde genast till Lisa Björn och hörde efter om det fanns någon kör som han och Plums kunde anmäla sig till. Tyvärr så fanns det inte det. Lisa Björn föreslog dem att starta en själva med Musiknallen som körledare. Plask och Plums blev mycket glada och rusade till Musiknallen som just höll på att lämna tomten.

1 kommentar:

  1. Tack för igår, kära Lisa Björn, Plask och Plums och alla andra! Vi längtar redan till nästa fest! Stuvsta djuren, Momo och Monchichi!

    SvaraRadera