fredag 12 augusti 2011

164 Nallemötet hos Plums och Plask, Busnallarnas upplysningar

Långt före bestämd tid den aktuella dagen kom många nallar lufsandes in på tomten hos Plums och Plask. Lyckligtvis hade både Plums och Plask förutsett detta så de hade också ordnat med parkeringsplatser utanför tomten. En del nallar kom på björnopeder andra lufsade in på tomten och några cyklade dit. Alla var uppbragta och brummade så gott som hela tiden. Plask och Plums tänkte för sig själva att det var nog bra att nallarna kom innan den bestämda tiden för då kanske de hade brummat ur sig sin ilska över busnallarnas tilltag när klockan närmade sig tre och det egentliga mötet skulle börja. Några av de nallar som nu var på tomten hade aldrig tidigare varit där, medan andra nallar med välbehag mindes både Trolleriföre
ställningen och Seniordagen. Så småningom slog sig nallarna ned på de många bänkarna som Plums och Plask med Vaktvargens hjälp släpat dit igen. Plask och Plums stod längst fram med mikrofoner framför nosarna. De tog nu till orda och Plums hälsade alla nallarna välkomna och överlämnade sedan ordet till Plask. Han frågade efter ideer från nallarna hur de skulle stoppa busnallarnas framfart. En liten grånalle tyckte att de skulle bjuda in en busnalle för att han själv skulle få uttrycka sig om saken. Då blev de andra nallarna arga och ville alls inte höra talas om den saken. Det blev två olika läger hos dem. Ganska många nallar ville höra busnallarna och ett mindre antal nallar ville skicka iväg alla busnallar till någon ö långt borta, helst utlandet så att de slapp möta några busnallar igen. De som ville att busnallarna skulle bjudas in vann en omröstning som ägde rum. Busnallarnas representant lufsade raskt och morskt in på mötet. Han hade legat och tryckt utanför tomten under några buskar och han såg mycket arg ut. "Vi vill inte jämt bli undanskuffade av er!" brummade han högt och ljudligt. Sedan  fortsatte han med att brumma lite mindre argt "varför finns det inte något som heter Busnallarnas Dag också?, vi vill också bli underhållna av Trolleriföreställning och Seniordag kanske vill vi också gå och fiska med er eller åka brummaskin och björnoped!" fortsatte han lite lugnare med att säga. Det blev alldeles tyst efter hans utbrott. Plums och Plask hade inte haft en aning om att Busnallarna kände sig förorättade med att de vänt sig till andra grupper av nallar och uteslutit Busnallarna. Plums och Plask frågade då samtidigt om det var riktigt att Busnallarna skulle sluta med sina dumma tilltag att gå in hos nallar som var bortresta om Busnallarna också blev inbjudna. Busnallen brummade jakande till detta, samtidigt erbjöd han sig att ersätta Plums och Plask för den användna grillkolen. Nu blev det fart på alla nallar som också haft påhälsning i stugor och kojor. Busnallarna erbjöd sig omgående att komma och reparera skadorna.


Plask skrev omgående ett mejl till Nalleposten där han berättade om överenskommelsen med Busnallarna för att det också skulle bli bekant för de nallar som varit förhindrade att närvara vid dagens möte.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar